Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Futbal

Futbalisti v Česku začali s tréningom v skupinách

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Hráči sa po zmiernení niektorých vládnych opatrení v boji proti pandémii môžu začať pripravovať v skupinách, pričom však musia dodržiavať zvýšené hygienické podmienky.

Praha 20. apríla (TASR) - Profesionálni futbalisti v Česku sa po viac než mesačnej prestávke vrátili v pondelok k spoločnému tréningu. Trénovať môžu zatiaľ v skupinách, maximálne po ôsmich hráčoch.

Úvodnú spoločnú prípravu po koronavírusovej karanténe absolvuje väčšina klubov prvej a druhej českej ligy. K príprave sa v pondelok zišli aj hráči Viktorie Plzeň, pražskej Sparty či Slavie. Sigma Olomouc začne v utorok, Slovácko plánuje prvé spoločné tréningy až o týždeň.

Hráči sa po zmiernení niektorých vládnych opatrení v boji proti pandémii môžu začať pripravovať v skupinách, pričom však musia dodržiavať zvýšené hygienické podmienky. Ako uviedol portál sport.cz, futbalisti nebudú môcť absolvovať kontaktné cvičenia, musia dodržiavať minimálne dvojmetrové odstupy, používať dezinfekčné prostriedky a v spoločných priestoroch sa nebudú môcť sprchovať a prezliekať. Na tréning budú musieť cestovať individuálne. Niektoré kluby plánujú hráčom merať teplotu a kontrolovať zdravotný stav.