Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Futbal

Iniesta pripomenul vplyv Van Gaala na jeho kariéru

Futbalisti Španielska získali 11. júla 2010 titul majstrov sveta, keď vo finále 19. MS majstri Európy zdolali Holanďanov 1:0 po predĺžení, o ich historickom triumfe rozhodla presná strela Andresa Iniestu v 116. minúte. Hráči "La Furia Roja" získali vôbec ich prvý titul svetových šampiónov, na tróne po 1463 dňoch nahradili Talianov. Na snímke španielski futbalisti oslavujú získanie majstrovského titulu, autor víťazného gólu Andres Iniesta drží víťaznú trofej. Foto: Archív TASR

Medzi významné momenty v jeho kariére patrí aj triumf na ME v rokoch 2008 a 2012, či úspech vo všetkých troch španielskych súťažiach v roku 2009.

Barcelona 27. apríla (TASR) - Bývalý španielsky futbalový reprezentant Andres Iniesta označil za najvplyvnejších ľudí pre svoju kariéru trénerov Louisa van Gaala a Pepa Guardiolu. Niekdajší dlhoročný stredopoliar FC Barcelona to spomenul v rozhovore pre pondelkové vydanie nemeckého magazínu Kicker.

Tridsaťpäťročný Iniesta zamieril v lete 2018 do Japonska, kde oblieka dres Vissel Kobe, predtým pôsobil od mládežníckych čias výlučne iba v katalánskom veľkoklube. "Vždy musím poďakovať najmä mojim trénerom, aj mládežníckym. Pomohli mi byť nielen lepším futbalistom, ale aj človekom," podotkol autor víťazného gólu v predĺžení finále MS 2010 v JAR. "Louis van Gaal je pre mňa mimoriadne dôležitý. Pod ním som debutoval, on mi dal dôveru a spravil zo mňa profesionála. Samozrejme, obdobie s Pepom na lavičke a Xavim, či Lionelom Messim na trávniku bolo najzábavnejšie a prinieslo aj najviac úspechov," pripomenul.

Medzi významné momenty v jeho kariére patrí aj triumf na ME v rokoch 2008 a 2012, či úspech vo všetkých troch španielskych súťažiach v roku 2009. No najžiarivejšou chvíľou jeho kariéry zostane určite záverečný gól afrického šampionátu. "Cítim, že ten gól zasiahol každého v krajine. Dosiahol som niečo, o čom sníva každý futbalista," zaspomínal si niekdajší španielsky reprezentant. Správu priniesla agentúra DPA.