Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Futbal

Futbalové kluby sa nemusia obávať vylúčenia z európskych súťaží

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Musí však byť splnená podmienka, podľa ktorej môžu jednotlivé členské zväzy pristúpiť k ukončeniu ligových súťaží len na základe rozhodnutia vlády

Nyon 23. apríla (TASR) - Futbalové kluby sa nemusia obávať vylúčenia z európskych klubových súťaží v prípade, že sa pre pandémiu koronavírusu nedohrá aktuálny ligový ročník v ich krajinách. Na štvrtkovej videokonferencii o tom rozhodol Výkonný výbor Európskej futbalovej únie (UEFA). Musí však byť splnená podmienka, podľa ktorej môžu jednotlivé členské zväzy pristúpiť k ukončeniu ligových súťaží len na základe rozhodnutia vlády, resp. ak by z finančných dôvodov nebolo pre kluby výhodné pokračovať v sezóne.

V prípade nedokončenia ročníka odporučila UEFA členským zväzom, aby do novej edície Ligy majstrov a Európskej ligy nominovali účastníkov na "transparentnom a objektívnom" základe. Zároveň si vyhradila právo odmietnuť ich účasť. Prvým kritériom kvalifikovania sa do súťaží pod patronátom UEFA bude poradie v domácej ligovej tabuľke pred vypuknutím pandémie koronavírusu.