Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Futbal

La Liga odštartuje o deň neskôr, duel v Granade preložili na sobotu

Futbalista Realu Madrid Sergio Ramos (vpravo) a hráč Granady Dimitri Foulquier bojuú o loptu v pondelňajšom stretnutí 36. kola La Ligy Granada - Real Madrid v Granade 13. júla 2020. Foto: TASR/AP

Zmena je ďalším pokračovaním dlhodobého sporu medzi oboma organizáciami. RFEF vytrvalo kritizuje rozhodnutie La Ligy hrávať v piatok a pondelok.

Madrid 10. septembra (TASR) - Úvodný zápas najvyššej španielskej futbalovej súťaže medzi Granadou a Athleticom Bilbao sa napokon nebude hrať v piatok, ale až o deň neskôr. Informáciu potvrdili zástupcovia Španielskeho futbalového zväzu (RFEF) a aj La Ligy, ktorá tak odštartuje v sobotu 12. septembra.

Zmena je ďalším pokračovaním dlhodobého sporu medzi oboma organizáciami. RFEF vytrvalo kritizuje rozhodnutie La Ligy hrávať v piatok a pondelok. Argumentuje obhajobou záujmu fanúšikov na štadiónoch pred televíznymi divákmi.

La Liga tentokrát ustúpila, hoci zápasy v Španielsku sa aj naďalej budú hrať pred prázdnymi tribúnami. Tímy, ktoré ešte v auguste mali povinnosti v európskych súťažiach, si však nechali zápasy 1. kola odložiť a počas víkendu sa uvoľnilo voľné miesto v programe. Vedenie najvyššej španielskej súťaže informovalo, že aj naďalej bude presadzovať zápasy v piatok a pondelok. Informovala DPA.