Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Futbal

Lietadlo so Salom išlo príliš rýchlo a rozpadlo sa vo vzduchu

Fanúšikovia francúzskeho futbalového klubu FC Nantes skandovali meno Emiliana Salu (na snímke) počas celého zápasu. Uctili si tak nezvestného argentínskeho útočníka, ktorý pôsobil v klube tri a pol roka, archívna foto. Foto: TASR/AP

Pri nehode v januári 2019 zomrel dvadsaťosemročný futbalista i britský pilot lietadla David Ibbotson.

Londýn 13. marca (TASR) - Ľahké lietadlo, ktoré prevážalo argentínskeho futbalistu Emiliana Salu z Francúzska do Veľkej Británie, išlo na svoju konštrukciu príliš rýchlo. Rozpadlo sa vo vzduchu a spadlo do mora, oznámili v piatok vyšetrovatelia havárie.

Pri nehode v januári 2019 zomrel dvadsaťosemročný futbalista i britský pilot lietadla David Ibbotson. Úrad na vyšetrovanie leteckých nehôd (AAIB) je presvedčený, že Ibbotson stratil kontrolu nad lietadlom, keď sa snažil spraviť manuálny obrat v búrlivom počasí. "Lietadlo sa následne počas letu rozpadlo, zatiaľ čo manévrovalo v letovej rýchlosti, ktorá výrazne presahovala odporúčanú rýchlosť. Pilota pravdepodobne ovplyvnila otrava oxidom uhoľnatým," uvádza sa vo vyhlásení.

Sala bol na ceste skompletizovať rekordný prestup do Cardiffu City z FC Nantes. Waleský klub zaňho mal zaplatiť 17 miliónov eur. Cardiff však po Salovom úmrtí odmieta zaplatiť za prestup a oba kluby sa o peniaze sporia. Informovala agentúra DPA.