Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Futbal

Liverpool s tínedžermi v zostave postúpil do osemfinále FA Cup

Hráč Shrewsbury Shaun Whalley(vľavo) a Sepp van den Berg z Liverpoolu (vpravo) bojujú o loptu počas zápasu štvrtého kola anglického futbalového FA Cupu Liverpool FC - Shrewsbury Town v Liverpoole 4. februára 2020. Foto: TASR/AP

Opakovaný duel zvládol aj Newcastle, ktorý zvíťazil v Oxforde 3:2 po predĺžení. Slovenský brankár Martin Dúbravka nebol ani na lavičke hostí.

Londýn 5. februára (TASR) - Futbalisti FC Liverpool postúpili do osemfinále anglického FA Cupu, keď v utorkovom opakovanom zápase 4. kola zvíťazili doma nad treťoligovým Srewsbury 1:0. V prvom dueli remizovali na súperovej pôde 2:2. V zostave "The Reds" nefiguroval ani jeden z hráčov A-mužstva. Vekový priemer tímu bol iba 19 rokov a 102 dní a viedol ho tréner mužstva do 23 rokov Neil Critchley. S kapitánskou páskou sa predstavil Curtis Jones a vo veku 19 rokov sa stal najmladším kapitánom Liverpoolu. O postupe LFC rozhodol vlastný gól Roa-Shauna Williamsa zo 75. minúty.

Opakovaný duel zvládol aj Newcastle, ktorý zvíťazil v Oxforde 3:2 po predĺžení. Slovenský brankár Martin Dúbravka nebol ani na lavičke hostí.

Wayne Rooney sa v osemfinále predstaví proti svojmu bývalému klubu Manchestru United. Jeho Derby County totiž zdolalo Northampton 4:2 a v ďalšom kole sa stretne s "červenými diablami". Rooney sa na triumfe podieľal gólom, keď z pokutového kopu zvýšil na 4:2.

4. kolo - výsledky účastníkov Premier League:



FC Liverpool - Shrewsbury 1:0, prvý zápas 2:2, postúpil Liverpool
Oxford United - Newcastle United 2:3 po predĺ., prvý zápas 0:0, postúpil Newcastle