Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 8. október 2024Meniny má Brigita
< sekcia Futbal

LIGA MAJSTROV: Lyon v odvete s Juventusom už bez Tousarta

Na snímke vpravo portugalský útočník Juventusu Cristiano Ronaldo, vľavo francúzsky útočník Lyonu Karl Toko Ekambi v 1. zápase osemfinále Ligy majstrov vo futbale Olympique Lyon - Juventus Turín na štadióne v Décines-Charpieu pri Lyone 26. februára 2020. Foto: TASR/AP

Tousart rozhodol o triumfe v prvom zápase osemfinále proti Juventusu Turín. Odvetu už pred pandémiou odohrať nestihli.

Berlín 9. júna (TASR) – Francúzsky futbalista Lucas Tousart nebude k dispozícii Olympiqueu Lyon v zápasoch Ligy majstrov, keď sa prestížna súťaž znovu rozbehne. Dvadsaťtriročnému defenzívnemu stredopoliarovi totiž 30. júna vyprší hosťovanie a odíde do Herthy Berlín.

Tousart prestúpil z Lyonu do Herthy už v januári, no kluby sa dohodli, že zostane v Olympiqueu na hosťovaní do konca sezóny. Zasiahla však pandémia koronavírusu a vo Francúzsku sa rozhodli ročník 2019/2020 zrušiť. Lyon však pokračuje v Lige majstrov, ktorá by sa mala reštartovať v auguste.

Tousart rozhodol o triumfe v prvom zápase osemfinále proti Juventusu Turín. Odvetu už pred pandémiou odohrať nestihli.

"Sme šťastní, že je konečne jasno a že v júli môžeme privítať Lucasa ako nového hráča Herthy," uviedol športový riaditeľ Berlínčanov Michael Preetz podľa agentúry AP. V Herthe pôsobí aj slovenský reprezentačný obranca Peter Pekarík.