Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Futbal

Slovan žiada odklad stredajšieho duelu Klaksvíku, UEFA sa nevyjadruje

Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Ján Kozák ml. počas brífingu pred zápasom 1. predkola futbalovej Ligy majstrov na Faerských ostrovoch s miestnym KÍ Klasvík v Bratislave 17. augusta 20210. Foto: TASR - Martin Baumann

Kontrolná, etická a disciplinárna komisia UEFA postupovala podľa prílohy I.2.1 predpisov Ligy majstrov 2020/2021, ktorú schválil Výkonný výbor UEFA 3. augusta 2020.

Ženeva 26. augusta (TASR) - Núteným vyradením futbalistov Slovana Bratislava v 1. predkole Ligy majstrov sa zaoberá americká tlačová agentúra AP. Tá vo svojom článku zdôrazňuje, že slovenský šampión vo svojom odvolaní proti kontumácii zápasu s KÍ Klaksvík (0:3) žiada Športový arbitrážny súd (CAS) aj o odloženie stredajšieho súboja 2. predkola LM. Klub z Faerských ostrovov sa naň chystal nastúpiť o 20.15 h na pôde švajčiarskeho Young Boys Bern. Agentúra AP požiadala UEFA o vyjadrenie, riadiaci orgán európskeho futbalu však reakciu odmietol.

Slovenský šampión podal v utorok v súvislosti s kontumáciou výsledku odvolanie na CAS. Vedenie klubu trvá na tom, že bol poškodený neférovým konaním faerskej strany a Klaksvík si nesplnil svoje povinnosti v zmysle protokolu UEFA. Slovan žiada, aby bolo stretnutie Young Boys - Klaksvík odložené, kým sa CAS nevyjadrí k odvolaniu a nevyriekne konečný ortieľ. CAS uviedol, že vedenie UEFA, Young Boys Bern i Klaksvíku dostali príležitosť vyjadriť sa k naliehavej žiadosti Slovana.

Kontrolná, etická a disciplinárna komisia UEFA postupovala podľa prílohy I.2.1 predpisov Ligy majstrov 2020/2021, ktorú schválil Výkonný výbor UEFA 3. augusta 2020. Tá určuje, že ak jeden alebo viac hráčov, resp. členov výprav má pozitívny test na COVID-19 a podľa protokolu UEFA Return to Play nebude môcť nastúpiť na zápas, nasleduje kontumácia.

Slovan však ešte uplynulý piatok adresoval UEFA viac než trojstranový protest, v ktorom prostredníctvom faktov a argumentov zhrnul pochybenia faerskej strany a poukázal na neférové konanie zo strany miestnych úradov. Následne v pondelok odoslal UEFA negatívne výsledky testov na COVID-19 u všetkých členov prvej výpravy, ktorí sa vrátili na Slovensko.