Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Futbal

Löw potvrdil, že v septembri vynechá z tímu hráčov Bayernu či Lipska

Na snímke tréner futbalovej reprezentácie Nemecka Joachim Löw. Foto: TASR/AP

Podľa reprezentačného kouča Nemcov budú hráči oboch klubov potrebovať čas na regeneráciu, keďže hrali v semifinále dohrávanej Ligy majstrov 2019/2020 v Portugalsku.

Berlín 21. augusta (TASR) - Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw v piatok potvrdil, že na septembrové zápasy Ligy národov nenominuje hráčov Bayernu Mníchov a RB Lipsko. Nemci sa v nich stretnú 3. septembra so Španielmi v Stuttgarte a 6. septembra v Bazileji so Švajčiarmi.

Podľa reprezentačného kouča Nemcov budú hráči oboch klubov potrebovať čas na regeneráciu, keďže hrali v semifinále dohrávanej Ligy majstrov 2019/2020 v Portugalsku. "Už som sa rozhodol. hráči sú pod tlakom, dohrávala sa liga a tých, ktorí hrali na finálovom súboji v Lisabone z výberu vynechám," citovala Löwa agentúra AFP.

Nationalelf tak budú chýbať hviezdy Bayernu Manuel Neuer, Joshua Kimmich, Serge Gnabry či Leon Goretzka, rovnako ako hráči Lipska Marcel Halstenberg a Lukas Klostermann. "V rovnakej situácii sú aj Julian Draxler a Thilo Kehrer, ktorí hrajú za Paríž. Absentovať budú aj hráči Bayernu Leroy Sane a Niklas Süle, ktorí sú po zraneniach. Našou prioritou nie je Liga národov, ale preložené EURO 2020," dodal Löw.