Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Futbal

LIGA NÁRODOV: V českom tíme nastali štyri zmeny

Reprezentant Škótska John McGinn bojuje o loptu s Čechom Vladimírom Coufalom v zápase Ligy národov v Hampden Parku v Škótsku, 14. októbra 2020. Foto: TASR/AP

Po štyroch odohratých zápasoch figurujú Česi na 2. mieste tabuľky 2. skupiny B-divízie LN so stratou štyroch bodov na Škótsko, ktorému dvakrát podľahli.

Praha 9. novembra (TASR) - Z kádra českej futbalovej reprezentácie na tri zápasy v novembrovom asociačnom termíne vypadli zo zdravotných dôvodov obranca Ondřej Čelůstka, stredopoliar Petr Ševčík a brankári Ondřej Kolář s Filipom Nguyenom. Nahradí ich kvarteto Aleš Mandous z Olomouca, Tomáš Koubek z Augsburgu, Václav Jemelka z belgického Leuvenu a premiérovú pozvánku do národného tímu dostal Václav Černý z Twente Enschede, informoval portál idnes.cz.

Česi sa predstavia 12. novembra v Lipsku v prestížnom prípravnom zápase proti domácemu Nemecku a následne ich čakajú záverečné dva súboje v B-divízii Ligy národov proti Izraelu (15. novembra) a Slovensku (18. novembra), oba s úvodným výkopom o 20.45 h v Plzni.

Po štyroch odohratých zápasoch figurujú Česi na 2. mieste tabuľky 2. skupiny B-divízie LN so stratou štyroch bodov na Škótsko, ktorému dvakrát podľahli. Slováci sú s jedným bodom na poslednom 4. mieste. Iba prvý tím tabuľky si zaistí postup do A-divízie.