Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Futbal

Maguire sa odvolal proti verdiktu gréckeho súdu

Kapitán anglického futbalového klubu Harry Maguire (uprostred so šiltovkou) prichádza v sprievode policajtov v civile na policajnú stanicu na gréckom ostrove Syros v piatok 21. augusta 2020. Foto: TASR/AP

Harry Maguire sa vlani stal najdrahším obrancom na svete. Z Leicestru City prestúpil do Manchestru United za 80 miliónov libier.

Manchester 26. augusta (TASR) - Anglický futbalový reprezentant Harry Maguire sa odvolal proti rozhodnutiu gréckeho súdu, ktorý ho uznal vinného z napadnutia a pokusu o úplatok policajta v súvislosti s bitkou na ostrove Mykonos. Vymeral mu trest 21 mesiacov a 10 dní odňatia slobody s podmienečným odkladom na tri roky.

Hráča Manchestru United zatkli uplynulý týždeň na ostrove Mykonos. V prípade figurovali aj ďalšie dve osoby, Maguireov brat Joe dostal 13-mesačný podmienečný trest. Reprezentačný tréner Gareth Southgate po verdikte súdu vyradil Maguirea z nominácie Anglicka na septembrové zápasy Ligy národov.

Harry Maguire sa vlani stal najdrahším obrancom na svete. Z Leicestru City prestúpil do Manchestru United za 80 miliónov libier. Správu priniesla agentúra AP.