Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia Futbal

Koronavírus môže ešte zmeniť dejiská EURO, naznačil Kallen

Logo futbalových majstrovstiev Európy EURO2020 je vedľa vchodu do sídla Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone 17. marca 2020. UEFA odložila pre koronavírus majstrovstvá Európy, ktoré sa mali hrať od 12. júna do 12. júla v dvanástich mestách v dvanástich krajinách na kontinente. Foto: TASR/AP

Na londýnskom Wembley sa budú konať zápasy v D-skupine, jeden osemfinálový duel, oba semifinálové súboje i finále.

Londýn 26. augusta (TASR) - Riaditeľ futbalového EURO 2020 Martin Kallen naznačil, že niektoré dejiská preloženého šampionátu by sa pre pandémiu koronavírusu mohli ešte zmeniť. Ako uviedla agentúra DPA, v hre je niekoľko scenárov.

"Budeme hrať v 12 krajinách. Ak by sme mali pre pandémiu prísť o jedno alebo dve mestá, môžeme usporiadať zápasy niekde inde," povedal Kallen. Dodal, že medzi rizikové mestá patrí Londýn, kde sa počet nakazených osôb prudko zvyšuje.

Na londýnskom Wembley sa budú konať zápasy v D-skupine, jeden osemfinálový duel, oba semifinálové súboje i finále. Okrem toho by sa mal turnaj konať v Mníchove, Amsterdame, Baku, Bilbau, Bukurešti, Budapešti, Kodani, Dubline, Glasgowe, Ríme a Petrohrade.