Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Futbal

Futbal-ME2020: Nemci pred zápasom s Anglickom pokľaknú

Nemecký tréner Joachim Löw (vpravo) počas tréningu nemeckého tímu pred zápasom F-skupiny Nemecko - Maďarsko na EURO 2020 vo futbale, ktorý sa odohrá v stredu 23. júna v nemeckom meste Herzogenaurach 21. júna 2021. Foto: TASR/AP

Hráči Anglicka sú jedným z niekoľkých tímov, ktoré si pred zápasmi na ME kľakajú na kolená.

Londýn 29. júna (TASR) - Nemeckí futbalisti pred utorkovým osemfinálovým zápasom na EURO 2020 proti Anglicku (18.00 SELČ v Londýne) pokľaknú, aby podporili boj proti rasizmu. Uviedol to kapitán Nemcov Manuel Neuer.

"Chceme to takýmto spôsobom podporiť, nemali sme o tom žiadne pochybnosti," citovala Neuera agentúra AP. Nemecký brankár mal na turnaji kapitánsku pásku v dúhových farbách na podporu LGBT komunity a v zápase s Nemeckom si ju zo solidárnosti dá na ruku aj jeho anglický náprotivok Harry Kane. Tréner nemeckej reprezentácie Joachim Löw uviedol, že "je správne, že tím vedie kampaň za tieto hodnoty".

Hráči Anglicka sú jedným z niekoľkých tímov, ktoré si pred zápasmi na ME kľakajú na kolená. Pred nedeľným osemfinálovým duelom si kľakli aj Portugalčania a Belgičania, pridal sa aj rozhodca Felix Brych.