Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Futbal

Mönchengladbach prišiel za dva mesiace koronakrízy o 10-13 mil. eur

Na snímke zamestnanec čistí tribúnu s portrétmi fanúšikov bundesligového futbalového klubu Borussia Mönchengladbach na štadióne 16. apríla 2020. Nemecká bundesliga pozastavila pre pandémiu nového koronavírusu všetky zápasy do 30. apríla 2020. Foto: TASR/AP

Bundesligu reštartujú po dvojmesačnej prestávke už počas najbližšieho víkendu.

Mönchengladbach 11. mája (TASR) - Nemecký futbalový klub Borussia Mönchengladbach prišiel v dôsledku pandémie koronavírusu zatiaľ o sumu 10-13 miliónov eur. Vyhlásil to predseda správnej rady bundesligistu Stephan Schippers.

"Kríza predstavuje pre Borussiu veľké finančné bremeno, ale neohrozí existenciu klubu. Ten je v relatívne dobrej ekonomickej kondícii, nie sme však takí bohatí, aby sme si mohli povedať, že kríza na nás nemá dopad," citovala Schippersa agentúra SID.

Bundesligu reštartujú po dvojmesačnej prestávke už počas najbližšieho víkendu. Borussiu, ktorej dres oblieka slovenský reprezentačný stredopoliar László Bénes, čaká na úvod súboj na pôde Eintrachtu Frankfurt. Tím sa nachádza na štvrtom mieste tabuľky, na lídra súťaže Bayern Mníchov má šesťbodové manko.