Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Futbal

Ligue 1: Šesťgólový šláger. Moreno na úvod obstál v ťažkej skúške

Hráč PSG Kylian Mbappé (uprostred) v súboji s Tiemoueom Bakayokom (vpravo) a Cescom Fabregasom (vľavo) z Monaka vo futbalovom zápase francúzskej ligy League One Paríž St. Germain - AS Monaco v Paríži 12. januára 2020. Foto: TASR/AP

Po päťgólovej nádielke v prvom dejstve padol po zmene strán iba jeden gól.

Paríž 13. januára (TASR) - Dva obraty a remízu 3:3 videli diváci v nedeľnom šlágri najvyššej francúzskej futbalovej súťaže medzi Parížom St. Germain a Monakom. Domáci obhajca titulu zaznamenal doma vôbec prvú remízu v sezóne. Ligue 1 vedie o päť bodov pred Marseille a má zápas k dobru.

Skóre otvoril v Parku princov Neymar už v 3. minúte, lenže už na konci prvej štvťhodiny viedli hostia. Keď Brazílčan pridal v 42. min z pokutového kopu svoj druhý gól, prevážil misky váh opäť na stranu Parížanov. "Nebol to náš najlepší duel, no dokázali sme si vypracovať množstvo šancí. Myslím si, že sme boli lepší ako súper a zaslúžili sme si vyhrať, no to je futbal, nie je vždy všetko perfektné," povedal pre klubovú stránku Neymar, ktorý skóroval v deviatich zo svojich jedenástich predstavení v Ligue 1 v prebiehajúcej sezóne.

Po päťgólovej nádielke v prvom dejstve padol po zmene strán iba jeden gól, v 70. minúte vyrovnal Islam Slimani. "Bol to veľmi intenzívny zápas. Práve takéto potrebujeme, aby sme sa zlepšovali. Musíme si ešte zanalyzovať, čo sme urobili zle. Mali sme množstvo príležitostí, no zároveň sme mali veľké problémy zachytiť protiútoky súpera. Nedokázali sme streliť štvrtý gól a pri vyrovnanej hre v poli sme inkasovali trochu bizarný vyrovnávajúci gól," povedal tréner Thomas Tuchel.

Striedajúci Alžírčan sa pri rozhodujúcom momente dostal k odrazenej lopte a zasunul ju osamotený do prázdnej brány. O tom, že nestál v ofsajde rozhodla až obsluha systému VAR. "Mali by sme byť veľmi šťastní. Odviedli sme dobrú prácu proti skvelému súperovi," povedal Robert Moreno, donedávna tréner španielskej reprezentácie, ktorý debutoval v Ligue 1.