Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Futbal

Nový tréner Schalke Gross viedol svoj prvý tréning

Futbalisti Schalke 04 Gelsenkirchen sprava Salif Sane, brankár Ralf Fäerhrmann a Benjamin Stambouli reagujú po inkasovaní gólu v zápase 13. kola nemeckej Bundesligy Schalke 04 Gelsenkirchen - Arminia Bielefeld v Gelsenkirchene v sobotu 19. decembra 2020. Foto: TASR/AP

Gross, ktorý sa v máji rozhodol ukončiť trénerskú kariéru, pôsobil do februára 2020 v klube Al-Ahli.

Berlín 28. decembra (TASR) - Nový tréner Schalke 04 Christian Gross viedol v pondelok svoj prvý tréning nemeckého futbalového klubu.

"Máme päť mesiacov na úspešné dokončenie našej misie. Energie mám dostatok, tím musí vydať v najbližších týždňoch a mesiacoch zo seba všetko. Potom budeme schopní dosiahnuť náš cieľ," cituje slová 66-ročného Švajčiara agentúra dpa.

Posledný tím bundesligy v aktuálnej sezóne stále čaká na víťazstvo. Z trinástich duelov štyrikrát remizoval a zvyšných deväť zápasov prehral. Na pondelkovom tréningu Gross privítal opory, útočníka Marka Utha a brankára Frederika Rönnowa, ktorí sa vrátili po zranení.

"Vieme, ako Christian pracuje a ako sa snaží sústrediť na takéto zložité situácie. Je to maratón, ktorý musíme zvládnuť spoločne. Vzhľadom na obrovské skúsenosti presne vie, ako hráčom vrátiť sebadôveru," povedal predseda predstavenstva Jochen Schneider.

Gross, ktorý sa v máji rozhodol ukončiť trénerskú kariéru, pôsobil do februára 2020 v klube Al-Ahli. Švajčiar je po Davidovi Wagnerovi, Manuelovi Baumovi a Huubovi Stevensovi štvrtým kormidelníkom Schalke v aktuálnej sezóne.