Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Futbal

AS Trenčín a FC ViOn Zlaté Moravce odohrajú dohodnuté zápasy

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Do Kežmarku mal pricestovať ViOn Zlaté Moravce v rámci štvrtého kola. Pandémia koronavírusu ale zhatila plány všetkým. Napriek tomu "vionisti" pod Vysoké Tatry vycestujú.

Bratislava 12. marca (TASR) - Slovenské prvoligové futbalové kluby AS Trenčín a FC ViOn Zlaté Moravce zareagovali na zúženie aktuálneho ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu na tímy prvej a druhej ligy peknými gestami. Hoci mimo súťaže, zápasy s ich pôvodnými súpermi zo Spišského Podhradia, resp. Kežmarku odohrajú.

"Rozhodnutie zodpovedných orgánov o zúžení aktuálneho ročníka Slovnaft Cupu na tímy prvej a druhej ligy chápeme a rešpektujeme. Cítime však s mužstvami, pre ktorých zápasy proti prvoligovým tímom sú často vrcholom za veľmi dlhé obdobie. Profesionálny futbal nemôže žiť bez amatérskeho a naopak. Veríme, že situácia ohľadom pandémie bude počas budúceho súťažného ročníka celkom iná. Bude priať športu a návratu nielen na ihriská, ale aj na tribúny. Radi by sme na súpera zo Spiša narazili v rovnakej fáze súťaže. Ak by nás žreb nedal dohromady, nechceme zostať dlžníkom. Na Spiš posielame naše slovo, že v priebehu tohto alebo nasledujúceho roka nájdeme termín vzájomného zápasu či už pod Spišským alebo Trenčianskym hradom," uviedol na oficiálnom webe AS.

Do Kežmarku mal pricestovať ViOn Zlaté Moravce v rámci štvrtého kola. Pandémia koronavírusu ale zhatila plány všetkým. Napriek tomu "vionisti" pod Vysoké Tatry vycestujú. Urobili veľké gesto, ktorým chcú Kežmarčanom pomôcť a vynahradiť zrušený pohárový súboj.

"My hrať v Kežmarku budeme, aj keď nie v pohári, ale len v rámci prípravy. Teší ma, že myšlienku bez váhania okamžite podporili majiteľ i tréner. Keď som si prečítal slová trénera Kežmarku Pavla Fejerčáka, ktorými reagoval na vyradenie klubov z nižších súťaží z aktuálneho ročníka Slovnaft Cup-u, nenechalo ma to len tak a hneď som to začal riešiť. Sklamanie pod Tatrami zavládlo obrovské a chceme ho aspoň čiastočne zmierniť. Vnímame to ako gesto, ktoré sme boli doslova povinní urobiť. Vieme, čo pre amatérske kluby znamenajú tieto stretnutia s ligistami. Príjmy z takýchto zápasov, zo vstupného a ďalších aktivít, sú pre tieto kluby nezanedbateľnou čiastkou ich rozpočtu. Navyše, nezabúdajme, že takmer každý hráč v najvyšších súťažiach začínal v amatérskom futbale. Bez týchto klubov by možno niektorí dnes nehrali ligu. Nezabúdajme na toto, amatérske kluby si zaslúžia našu pozornosť. Chceme, aby o tento zápas fanúšikovia v danom regióne neprišli, aby si ten deň užili. Tešíme sa na zápas pod Tatrami. Jediné, čo ostáva otvorené, je termín. A to kvôli nejasnému vývoju pandémie. Buď ho odohráme v júni v rámci prípravy alebo na jeseň počas reprezentačnej pauzy. Musíme počkať, aby mohol domáci tím vôbec hrať, a aby mohli prísť na štadión diváci. Toto sú dve kľúčové veci. Všetko si doladíme hneď ako to bude možné,“ objasnil generálny manažér ViOn-u Marek Ondrejka.

"Predovšetkým sa chceme poďakovať za fantastické gesto. Naši chlapci boli veľmi namotivovaní. Chceli si proti ViOn-u zahrať. Po vyhlásení SFZ a prečudesnom pokračovaní zavládla v našich radoch skepsa. Keď mi zavolal pán Marek Ondrejka, veľmi nás potešil. Budeme veľmi radi, keď pripravíme stretnutie, ktoré sa odohrá. Pre nás to bude sviatok," povedal tréner futbalistov Kežmarku Pavol Fejerčák.