Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Futbal

Copa del rey: Španielsky pohár už bez trojice veľkoklubov

Na snímke hráči Athletica Bilbao sa tešia z gólu Inakiho Williamsa počas štvrťfinále pohárovej súťaže Copa del Rey Athletic Bilbao - FC Barcelona v Bilbau 6. februára 2020. Foto: TASR/AP

Po dlhých sedemnástich rokoch sa v semifinále španielskeho Kráľovského pohára nepredstaví ani jeden z trojice futbalových veľkoklubov Real Madrid, FC Barcelona a Atletico Madrid.

Madrid 7. februára (TASR) - Po dlhých sedemnástich rokoch sa v semifinále španielskeho Kráľovského pohára nepredstaví ani jeden z trojice futbalových veľkoklubov Real Madrid, FC Barcelona a Atletico Madrid. Atletico vypadlo už v 3. kole a vo štvrtkových štvrťfinálových súbojoch sa s Copa del Rey rozlúčili aj Barcelona a Real. Ich katmi sa stali kluby z Baskicka.

"Biely balet" v sedemgólovej prestrelke na domácej pôde nestačil na Real Sociedad San Sebastian (3:4). Hostia v súboji viedli 3:0 i 4:1, zverencom Zinedina Zidana sa podarilo v záverečnej 10-minútovke skóre už iba skorigovať. "Mrzí ma to. Nikto nemá rád takéto prehry," reagoval po súboji Zidane. Madridčania ťahali väčšinu súboja za kratší koniec a súpera sa im podarilo zatlačiť až v závere. Kontaktné góly Rodryga a Natcha však prišli neskoro. "Na konci sme do zápasu dali všetky sily, ktoré nám zostali. Na obrat už bolo neskoro, inkasovať pred domácimi priaznivcami štyri góly je zlé. Budeme sa teraz sústrediť na ďalšie súťaže," dodal Marcelo.

Hostia sa prezentovali priamou ofenzívnou hrou a po 32-tich rokoch postúpili do semifinále. "Boli sme od začiatku presvedčení, že máme šancu. No zatiaľ sme stále nič nedokázali," citovala agentúra AFP kouča hostí Imanola Alguacila. Úvodný gól stretnutia strelil 21-ročný stredopoliar Martin Ödegaard, ktorý je v Reale Sociedad na hosťovaní práve z Realu Madrid. Alguacila ho neskôr v druhom polčase za ovácií domáceho publika stiahol z ihriska. Ihneď po súboji sa tak začali vynárať špekulácie, že by sa v lete už mohol stať trvalou súčasťou Zidanovho kádra.

Úlohu favorita nezvládla ani Barcelona, ktorá pokračuje v nevýrazných výkonoch aj pod vedením nového trénera Quiqueho Setiena. Bilbao doma udrelo až v samotnom závere zápasu a po výsledku 1:0 postúpilo do semifinále. Vlastný gól pripísali Sergiovi Busquetsovi. "Dnes sa udiali prekvapenia. Niekedy len treba veriť v úspech a hrať srdcom," uviedol po súboji domáci Inaki Williams. Bilbao v prebiehajúcej sezóne zdolalo "blaugranas" 1:0 už druhýkrát. V polovici augusta v rámci súboja úvodného kola La Ligy rozhodol v závere Aritz Aduriz.

Barcelona od začiatku nového roka strelila v ôsmich zápasoch 14 gólov. Bez vysokého osemfinálového pohárového triumfu nad Leganes (5:0) je to navyše v siedmich zápasoch "len" 9 presných zásahov. Zo všetkých duelov zvíťazila len v štyroch prípadoch a až v troch prehrala. "Zaslúžili sme si postúpiť, no nevyšlo to. Videl som odhodlanie chlapcov na ihrisku, tak sa nebojím ďalších zápasov. Úspech ešte môže prísť," dodal prezident klubu Jose Maria Bartomeu.