Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Futbal

Taliani zatiaľ nerozhodli o obnovení tréningu v Serie A

Slovenský futbalový reprezentant v drese Parmy Juraj Kucka (vpravo), jeho spoluhráč Hernani Jr. (druhý zľava) a hráč lazia Luis Alberto (vľavo) počas zápasu 23. kola Serie A, Parma - Lazio Rím v Parme 9. februára 2020. Foto: TASR/AP

Prvoligové kluby a Talianska futbalová federácia (FIGC) dúfali, že dostanú povolenie na obnovenie tréningového procesu od 4. mája.

Rím 22. apríla (TASR) - Taliansky minister športu Vincenzo Spadafora sa v stredu stretol s tamojšími futbalovými funkcionármi. Na rokovaní však nepadlo rozhodnutie, kedy a či bude môcť pokračovať najvyššia súťaž Serie A, ktorú prerušili v marci pre pandémiu nového koronavírusu.

Prvoligové kluby a Talianska futbalová federácia (FIGC) dúfali, že dostanú povolenie na obnovenie tréningového procesu od 4. mája. Súťaž sa podľa ich plánu mala rozbehnú o tri týždne neskôr. "V najbližších dňoch po rozhovoroch s ministrom zdravotníctva Robertom Speranzom a vedeckou komisiou vlády vydáme usmernenie o možnom reštarte a rozsahu prípravy," citovala Spadaforu agentúra DPA.

FIGC a vedenie Serie A už minulý týždeň dodali vláde zdravotný protokol na ochranu hráčov v tréningových kempoch. Do konca sezóny zostáva odohrať dvanásť riadnych kôl, niektoré mužstvá majú na programe ešte trinásť zápasov. Odložené je tiež semifinále národného pohára Coppa Italia.