Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia Futbal

Torunarigha z Herthy Berlín čelil rasistickým pokrikom

Hráč Herthy Jordan Torunarigha (vpravo) strieľa gól v zápase 17. kola nemeckej Bundesligy. Foto: TASR/AP

Kapitán Herthy a nemecký reprezentant Niklas Stark netajil rozčarovanie.

Gelsenkirchen 5. februára (TASR) - Futbalisti Herthy Berlín vypadli v utorok po osemfinálovej dráme na ihrisku Schalke z Nemeckého pohára (2:3 pp), po zápase však najviac rezonovali rasistické urážky na adresu obrancu hostí Jordana Torunarighu.

Hráč tmavej pleti nigérijského pôvodu, no s nemeckým občianstvom, čelil najmä v druhom polčase "opičím zvukom" z hľadiska a zápas napokon nedohral. V predĺžení stratil nervy po jednom zo súbojov pri čiare a pri lavičke súpera nahnevaný hodil o zem prepravku s nápojmi. Videl preto druhú žltú kartu a išiel predčasne pod sprchy. Oslabení hostia potom inkasovali v 115. minúte rozhodujúci gól na 2:3, hoci v zápase viedli o dva góly.

Práve strelec víťazného gólu Schalke Benito Raman ešte v druhom polčase Torunarighu utešoval: "Plakal na ihrisku a chcel prestať hrať. Dodával som mu odvahu, aby pokračoval." Správanie časti fanúšikov odsúdil športový riaditeľ Schalke Jochen Schneider: "K tomuto platí u nás nulová tolerancia. Nemám žiadne pochopenie pre idiotov takéhoto druhu. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme našli zodpovedných a aby niesli následky."

Kapitán Herthy a nemecký reprezentant Niklas Stark netajil rozčarovanie. "Z tribún zneli rasistické urážky. Jordan je emocionálny hráč a keby sa mne niečo také stalo, asi by som rovnako stratil nervy. Je to odporné," povedal Stark pre agentúru SID.