Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Futbal

V La Lige uvažujú po obnovení súťaže o piatich striedaniach v zápase

Futbalisti bundesligového klubu Schalke 04 trénujú na troch tréningových plochách, aby si udržali dostatočný odstup od seba počas koronavírusovej pandémie v Gelsenkirchene 1. apríla 2020. Najmenej traja bundesligoví hráči boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19. Nemecká futbalová Bundesliga a druhá najvyššia súťaž sa nebudú hrať minimálne do 30. apríla pre padnémiu nového koronavírusu. Rozhodlo o tom vedenie súťaží – Nemecká futbalová liga. Tento verdikt prezídia sa očakával. Od 12. marca sa nehralo, 16. marca vedenie súťaží rozhodlo o prerušení do 2. apríla. Rokovanie sa prvýkrát v histórii konalo cez videokonferenciu a všetkých 36 prezidentov klubov jednomyseľne tento krok odobrilo. Foto: TASR/AP

Španielsko je najpostihnutejšia krajina v Európe. Ochoreniu COVID-19 tam podľahlo 26.070 ľudí, nakazilo sa 256.855 osôb.

Madrid 7. mája (TASR) - V španielskej futbalovej La Lige by sa po jej obnovení malo schváliť pravidlo o piatich striedaniach v zápase. Oznámilo to vo štvrtok vedenie Kráľovskej španielskej futbalovej federácie (RFEF).

Pravidlo má zmierniť tlak na hráčov po reštarte ligy, ktorá je pozastavená pre pandémiu koronavírusu. "Cieľ je chrániť zdravie hráčov po obmedzeniach v súvislosti s koronavírusomm," uviedla RFEF vo vyhlásení.

Španielsko je najpostihnutejšia krajina v Európe. Ochoreniu COVID-19 tam podľahlo 26.070 ľudí, nakazilo sa 256.855 osôb.