Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Futbal

V prípade nedohratia španielskej ligy bude platiť aktuálna tabuľka

Hráči Barcelony Jordi Alba (vpravo) a Lionel Messi (vľavo) oslavujú gól, ktorý bol vďaka systému VAR neskôr zamietnutý počas zápasu španielskej futbalovej ligy Barcelona - Real Sociedad na štadióne Camp Nou v Barcelone 7. marca 2020. Foto: TASR/AP

Počet úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19 v Španielsku presiahol vo štvrtok 19.000.

Madrid 16. apríla (TASR) - V prípade predčasného ukončenia sezóny španielskej La Ligy pre pandémiu koronavírusu bude platiť pre konečné poradie aktuálna tabuľka. Rozhodli o tom predstavitelia Španielskej futbalovej federácie. Miestenky v budúcom ročníku Ligy majstrov by si zaistili prvé štyri tímy tabuľky - FC Barcelona, Real Madrid, FC Sevilla a Real Sociedad San Sebastian.

V Európskej lige UEFA by sa predstavili Atletico Madrid a Getafe. Súťaž v marci prerušili a nad jej reštartom visí otáznik. Prezident La Ligy Javier Tarbes naznačil, že sezóna by sa mohla opäť rozbehnúť 28. mája, no v Španielsku stále evidujú veľký počet nakazených a v krajine platia prísne obmedzenia. Informovala o tom agentúra SID.

Počet úmrtí súvisiacich s ochorením COVID-19 v Španielsku presiahol vo štvrtok 19.000. Infikovaných osôb je už 182.816, čo je po Spojených štátoch najviac na svete.