Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 8. október 2024Meniny má Brigita
< sekcia Futbal

Potýčky na proteste v Haagu vyprovokovali futbaloví chuligáni

olandská polícia zatkla v nedeľu asi 400 osôb po tom ako demonštrácia v meste Haag proti vládou prijatým opatreniam na zastavenie šírenia koronavírusu prerástla do potýčok s políciou. Na snímke polícia vodným delom zasahuje proti demonštrantom v holandskom Haagu 21. júna 2020. Foto: TASR/AP

Skupina chuligánov sa podľa šéfa miestnej polície Huberta Brulsa snažila zámerne vyprovokovať potýčky s políciou.

Amsterdam 22. júna (TASR) - Futbaloví chuligáni sú zodpovední za potýčky, ku ktorým došlo v nedeľu v holandskom meste Haag. Násilnosti vypukli počas protestu proti epidemiologickým opatreniam proti novému koronavírusu.

Informovala o tom v pondelok agentúra DPA. Skupina chuligánov sa podľa šéfa miestnej polície Huberta Brulsa snažila zámerne vyprovokovať potýčky s políciou.

Nedeľná demonštrácia v Haagu sa začala pokojne, no neskôr sa podľa polície nálada zmenila, pričom nepokoje vyvolali stovky futbalových chuligánov. Polícia následne zatkla asi 400 osôb, z ktorých však väčšiu ešte v noci na pondelok prepustila.

Demonštráciu proti epidemiologickým opatreniam organizovala skupina aktivistov s názvom Virus Madness. Starosta Haagu Johan Remkes protest najskôr zakázal. Neskôr ho však povolil v obmedzenom rozsahu, pričom sa tak rozhodol po tom, ako sa skupina približne 1000 ľudí stretla neďaleko hlavnej železničnej stanice.

Polícia zasiahla po tom, ako sa stovky ľudí, prevažne futbalových chuligánov, snažili presunúť smerom do centra mesta. Demonštráciu následne rozohnala.