Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Futbal

Hráčska asociácia upozornila na porušenie Lodiho práva na súkromie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V piatok o pozitívnom teste hráča informoval sám klub na sociálnych sieťach.

Madrid 9. mája (TASR) - Španielska asociácia futbalových profesionálov protestuje proti zverejneniu mena brazílskeho obrancu Renana Lodiho z Atletica Madrid, ktorý mal pozitívny test na koronavírus. Ako uviedla v sobotňajšom oficiálnom stanovisku, podľa španielskych zákonov bolo porušené Lodiho právo na súkromie.

V piatok o pozitívnom teste hráča informoval sám klub na sociálnych sieťach. "Čoskoro ťa uvidíme opäť na ihrisku Renan," napísali predstavitelia Atletica k jeho fotke. V La Lige tento týždeň vykonali hráčom testy na koronavírus. Prebehli vo všetkých 20 kluboch a sú podmienkou na štart tréningového procesu hráčov. V prvej fáze trénujú tímy individuálne, o týždeň už môžu v skupinách po šesť až osem hráčov. Prezident La Ligy Javier Tebas verí, že sezóna sa obnoví 13. júna. Informovala agentúra AP.

V Španielsku evidovali v sobotu podvečer vyše 262.000 prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo viac ako 26.000 ľudí. Celosvetovo je v 212 krajinách/územiach potvrdených vyše štyri milióny prípadov nákazy novým koronavírusom, podľahlo mu viac ako 276.000 osôb.