Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Futbal

LN: Southgate doprial Maguiremu oddych, ale v októbri s ním počíta

Na archívnej snímke Harry Maguire. Foto: TASR/AP

Maguire sa dostal v auguste do problémov na dovolenke v Grécku.

Londýn 4. septembra (TASR) - Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Gareth Southgate nezanevrel na Harryho Maguirea a počíta s ním v októbrových stretnutiach Ligy národov. Kapitán Manchestru United vypadol z nominácie na septembrové zápasy po jeho opletačkách so zákonom.

Maguire sa dostal v auguste do problémov na dovolenke v Grécku. Tamojší súd mu síce umožnil odcestovať domov, neskôr ho však odsúdil za podplácanie, odpor pri zatýkaní a napadnutie policajta. Dvadsaťsedemročný obranca sa proti podmienečnému trestu úspešne odvolal a čaká ho nový proces. "Myslím si, že v uplynulých dňoch bol pre neho najdôležitejší relax. Potreboval uniknúť pred tlakom a dopriať si psychický oddych. Áno, mal prestávku po sezóne, ale určite ho ovplyvnil incident v Grécku," uviedol Southgate.

Angličanov na úvod Ligy národov 2020/2021 čaká v sobotu 5. septembra zápas na Islande, o tri dni neskôr v Dánsku. V októbri je najprv na programe prípravné stretnutie s Walesom (8. októbra), potom privítajú v LN Belgicko (11. 10.) a Dánsko (14. 10.). "Myslím si, že teraz potreboval čas, ale v októbri s nám rozhodne počítame," dodal Southgate podľa agentúry AP.