Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Futbal

Marseille rozosmutnil skon Van Halena, Jump patrí k rituálom klubu

Na archívnej snímke z 22. júna 2004 slávny holandsko-americký rockový gitarista Eddie Van Halen skáče počas piesne Jump počas koncertu skupiny Van Halen v americkom East Rutherforde. Eddie Van Halen zomrel vo veku 65 rokov v utorok 6. októbra 2020. Podľahol rakovine hrdla. Skupina vznikla v roku 1972 a celosvetovo predala viac ako 75 miliónov albumov. Správu o jeho úmrtí potvrdil na Twitteri jeho syn. Skupina, ktorá je považovaná za jednu z najvplyvnejších amerických rockových skupín všetkých čias, sa preslávila hitmi ako "Jump", "Panama", "Runnin 'with the Devil" či gitarovým sólom "Eruption". Foto: TASR/AP

Americký gitarista, skladateľ a hráč na klávesové nástroje Eddie van Halen zomrel vo veku 65 rokov v utorok 6. októbra na následky rakoviny.

Marseille 7. októbra (TASR) – Úprimnú sústrasť a kondolenčný pozdrav pozostalým po americkom hudobníkovi Eddiem Van Halenovi adresoval i francúzsky futbalový klub Olympique Marseille. S legendárnym gitaristom spája Olympique skladba Jump – motív najznámejšej skladby formácie Van Halen od roku 1986 pravidelne znie štadiónom Vélodrome pri nástupe hráčov na zápas.

Preto aj Olympique na sociálnej sieti vyprevadil Van Halena na poslednú cestu slovami "Skoč do raja, odpočívaj v pokoji".

Klub zároveň oznámil, že pamiatke hudobníka vzdá hold i 17. októbra pri najbližšom domácom zápase Lique 1, v ktorom Marseille privíta Girondins Bordeaux.

Americký gitarista, skladateľ a hráč na klávesové nástroje Eddie van Halen zomrel vo veku 65 rokov v utorok 6. októbra na následky rakoviny. O úmrtí informoval jeho syn.