Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Futbal

ME2020: Aj Chorváti budú mať základňu doma a nie v Škótsku

Zlatko Dalič, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Máme teraz jedinečnú možnosť stráviť celý turnaj v našej vlastnej krajine, povedal tréner "šachovnicových" Zlatko Dalič.

Záhreb 31. mája (TASR) - Chorvátski futbalisti, podobne ako českí reprezentanti, nebudú mať počas EURO 2020 základňu v Škótsku, ale doma. Dôvodom sú prísne protipandemické opatrenia na Britských ostrovoch, kde hrozí karanténa celému tímu aj v prípade jediného pozitívneho testu na koronavírus.

Chorváti začnú svoje účinkovanie v D-skupine 13. júna zápasom vo Wembley proti Anglicku, potom ich čakajú dva súboje v Hampden Parku v Glasgowe - 18. júna proti Česku a 22. júna proti domácemu Škótsku. Vicemajster sveta z roku 2018 plánoval počas ME bývať v St. Andrews neďaleko Edinburghu, no po odporúčaní Európskej futbalovej únie (UEFA) sa napokon zostane pripravovať v domácej tréningovej základni v Rovinji, odkiaľ bude cestovať na jednotlivé stretnutia.

"Nie sme ochotní podstupovať riziko v prípade pozitívneho výsledku PCR testu, ktorý by mal za následok, že by veľká časť mužstva a realizačného tímu musela zamieriť do povinnej izolácie," uviedol Chorvátsky futbalový zväz v stanovisku, z ktorého citovala agentúra AP. "Toto je asi najlepšia cesta, akú sme mohli zvoliť v týchto zvláštnych časoch. Máme teraz jedinečnú možnosť stráviť celý turnaj v našej vlastnej krajine," povedal tréner "šachovnicových" Zlatko Dalič.

Škótske úrady uplatňujú prísnejšie opatrenia, než stanovujú predpisy UEFA. Už v sobotu oznámilo vedenie českého tímu, že miestom ich pobytu nebude pôvodne plánovaný Edinburgh, ale základňu počas EURO budú mať tiež doma.