Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Futbal

Tuchela by mal na poste trénera PSG nahradiť Pochettino

Nemecký tréner Thomas Tuchel, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Tuchel prišiel do Paríža v roku 2018 a doviedol ho k dvom titulom v Ligue 1, triumfu v národnom pohári, Ligovom pohári i dvom trofejam vo francúzskom Superpohári.

Paríž 24. decembra (TASR) - Podľa periodík Bild a L'Equipe sa končí pôsobenie trénera Thomasa Tuchela na lavičke francúzskeho futbalového klubu Paríž St. Germain. Informovali, že vedenie finalistu predchádzajúcej sezóny Ligy majstrov sa rozhodlo odvolať nemeckého kouča šesť mesiacov pred vypršaním jeho kontraktu.

Klub túto informáciu zatiaľ nepotvrdil. "Netuším," odvetil hovorca PSG na otázku agentúry AFP, či môže potvrdiť medializované správy o zmene trénera.

Tuchel prišiel do Paríža v roku 2018 a doviedol ho k dvom titulom v Ligue 1, triumfu v národnom pohári, Ligovom pohári i dvom trofejam vo francúzskom Superpohári. V predchádzajúcom ročníku sa PSG premiérovo prebojoval do finále LM, kde však podľahol Bayernu Mníchov 0:1. V najvyššej domácej súťaži momentálne figuruje na tretej priečke o bod za Lille a Lyonom, v stredu triumfoval nad Štrasburgom 4:0.

Najväčším favoritom na Tuchelovo miesto by mal byť bývalý obranca PSG Mauricio Pochettino. Ten sa podľa informácií Guardianu už predbežne dohodol s vedením parížskeho klubu na podmienkach. Štyridsaťosemročný Argentínčan naposledy viedol Tottenham Hotspur, kde pôsobil od roku 2014 do novembra 2019.