Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 22. október 2024Meniny má Sergej
< sekcia Futbal

Montpellier po nevydarenom štarte prepustil trénera Der Zakariana

Na snímke Michel Der Zakarian. Foto: TASR/AP

Montpellier pod vedením skúseného arménskeho kormidelníka prehral šesť z úvodných ôsmich zápasov prebiehajúceho ročníka Ligue 1, naposledy podľahol doma Marseille 0:5.

Montpellier 21. októbra (TASR) - Michel Der Zakarian už nie je tréner futbalistov HSC Montpellier. Vedenie francúzskeho klubu ho odvolalo z funkcie po nevydarenom štarte do novej sezóny.

Montpellier pod vedením skúseného arménskeho kormidelníka prehral šesť z úvodných ôsmich zápasov prebiehajúceho ročníka Ligue 1, naposledy podľahol doma Marseille 0:5. Majster ligy z roku 2012 zostáva na poslednom 18. mieste tabuľky, na konte má len štyri body a skóre 8:26. Katastrofálny úvod ho postihol práve v sezóne, v ktorej oslavuje jubilejné 50. výročie založenia klubu. "Cítim, že som výsledkami prinútený k ukončeniu spolupráce s trénerom," uviedol podľa AP prezident klubu Laurent Nicollin po nedeľnom debakli. "Po zápase sme sa rozprávali v šatni a povedal som mu, že končí. Takisto som išiel za hráčmi, aby som im odkázal, že svojou ´excelentnou´ prácou vyhodili trénera a potrebujú zobrať na seba zodpovednosť v najbližšom zápase proti Toulouse," dodal pre DAZN.

Der Zakarian sa pritom teší obľube medzi miestnymi fanúšikmi, bývalý obranca pôsobil počas hráčskej kariéry v Montpellieri takmer dekádu, pričom v klube zastával aj funkciu kapitána. Šesťdesiatjedenročný "Der Zak" priviedol s "céčkom" na drese mužstvo k triumfu v lige v roku 1992. Po konci aktívnej kariéry sa zapojil do klubových štruktúr, stal sa najprv súčasťou technického oddelenia a následne trénerom rezervných tímov. V roku 2006 zamieril do Nantes, hlavným trénerom Montpellieru sa stal až v roku 2017. Jeho prvá trénerská anabáza v HSC trvala štyri roky, pričom sa mu podarilo vybudovať mužstvo, ktoré sa preslávilo skvelou defenzívou. Následne sa na lavičku vrátil minulý rok. Vedenie klubu zatiaľ neoznámilo meno jeho nástupcu.