Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Futbal

MS-kval.: V portugalskom tíme nechýbajú Ronaldo či Pepe

Cristiano Ronaldo, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Portugalci vstúpia do kvalifikácie zápasom s Azerbajdžanom.

Lisabon 16. marca (TASR) - V nominácii portugalskej futbalovej reprezentácie na marcové zápasy kvalifikácie MS 2022 nechýba Cristano Ronaldo. Do tímu sa po vrátil aj Pepe, 38-ročný obranca FC Porto vynechal pre zranenie záver vlaňajšej Ligy národov.

Ronaldo má zatiaľ na konte 102 reprezentačných gólov a na rekord Iránca Aliho Daeiho mu chýba ešte sedem zásahov. Medzi útočníkmi sa v nominácii objavil aj Andre Silva, ktorý ma v Eintrachte Frankfurt skvelú formu. V doterajších 23 ligových zápasoch strelil 19 gólov a spoločne s Erlingom Haalandom z Dortmundu je druhý v tabuľke kanonierov za Robertom Lewandowskim z Bayernu Mníchov. Poliak je na čele s 32 gólmi.

Portugalci vstúpia do kvalifikácie zápasom s Azerbajdžanom, ktorý sa pre pandmeické opatrenia uskutoční 24. marca v Taliansku. O tri dni neskôr ich čakajú Srbi a 30. marca Luxembursko.



Nominácia Portugalska:

brakári:
Rui Patricio (Wolverhampton Wanderers), Anthony Lopes (Olympique Lyon), Rui Silva (Granada CF)

obrancovia: Joao Cancelo (Manchester City), Cedric Soares (FC Arsenal), Jose Fonte (OSC Lille), Ruben Dias (Manchester City), Pepe (FC Porto), Nuno Mendes (Sporting Lisabon), Domingos Duarte (Granada CF) Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

stredopoliari: Danilo Pereira (Paríž St. Germain), Joao Palhinha (Sporting Lisabon), Ruben Neves (Wolverhampton Wanderers), Joao Moutinho (Wolverhampton Wanderers), Renato Sanches (OSC Lille) Bruno Fernandes (Manchester United), Sergio Oliveira (FC Porto), Bernardo Silva (Manchester City)

útočníci: Cristiano Ronaldo (Juventus Turín), Diogo Jota (FC Liverpool), Rafa Silva (Benfica Lisabon), Andre Silva (Eintracht Frankfurt), Joao Felix (Atletico Madrid), Pedro Neto (Wolverhampton Wanderers)