Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Futbal

Nemecká vláda odložila verdikt o pokračovaní súťaží

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Návrhom na pokračovanie prerušenej sezóny by sa mala vláda zaoberať budúcu stredu, keď dostane viac podkladov, uviedla agentúra AP.

Berlín 30. apríla (TASR) - Nemecká futbalová liga ešte tento týždeň nespozná svoj osud. Súhlas s reštartom sezóny po pandémii koronavírusu zatiaľ nedostala a spolková vláda na čele s kancelárkou Angelou Merkelovou vo štvrtok svoje rozhodnutie odložila.

Návrhom na pokračovanie prerušenej sezóny by sa mala vláda zaoberať budúcu stredu, keď dostane viac podkladov, uviedla agentúra AP. Vedenie nemeckého futbalu dúfalo, že dostane zelenú v pláne opäť začať hrať od 9. mája bez divákov. "Musíme urobiť všetko preto, aby sa vírus nevrátil," uviedla Merkelová. Zákaz konať v krajine veľké podujatia s účasťou nad 5000 ľudí do konca augusta zostal v platnosti.

V Nemecku evidujú vyše 161.000 nakazených, vyše 6500 ľudí ochoreniu Covid-19 podľahlo. Celosvetovo je v 210 krajinách/územiach potvrdených už vyše 3,22 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 228.000 osôb.