Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Futbal

Brazílski futbalisti sa v Tokiu predvedú s tromi zmenami

Na archívnej snímke hráč Evertonu Richarlison 1. marca 2021. Foto: TASR/AP

Stredopoliar Marseille Gerson, krídelník Zenitu Petrohrad Malcom a útočník Flamenga Pedro nebudú hrať v Tokiu po tom, ako sa ich kluby rozhodli neuvoľniť ich na OH.

Rio de Janeiro 3. júla (TASR) - Brazílska futbalová reprezentácia sa na OH v Tokiu predstaví aj s útočníkom Richarlisonom, ktorý momentálne háji farby svojej krajiny na Copa America. Jeho anglický klub FC Everton mu dovolil štartovať pod piatimi kruhmi.

Dvadsaťštyriročný Richarlison si štart na OH 2020 doslova "vyprosil": "Celý deň som presviedčal klubových funkcionárov, volal som trénerovi. Keď som počul, že mi Everton dovolil ísť na olympijské hry, bol som veľmi šťastný."

Brazílska futbalová konfederácia v piatok oznámila, že v olympijskom výbere, ktorý povedie tréner Andre Jardine, prišlo oproti pôvodnej nominácii k trom zmenám. Stredopoliar Marseille Gerson, krídelník Zenitu Petrohrad Malcom a útočník Flamenga Pedro nebudú hrať v Tokiu po tom, ako sa ich kluby rozhodli neuvoľniť ich na OH. V kádri trojicu nahradia Douglas Augusto z PAOK Solún, Gabriel Martinelli z Arsenalu a Richarlison. Okrem nich obhajcovia titulu pridali do mužstva aj brankára Lucaa (Vasco da Gama), obrancu Bruna Fuchsa (CSKA Moskva), Abnera (Athletico Paranaense) a útočníka Reiniera (Borussia Dortmund).

Mužský olympijský futbalový turnaj štartuje ešte pred oficiálnym otváracím ceremoniálom OH 2020. Brazília nastúpi v úvodnom zápase 22. júla v Jokohame proti Nemecku. Informáciu priniesla agentúra AP.