Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Futbal

Pozitívne testovaní hráči sa vrátia po 2 negatívnych testoch

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Tento týždeň sa začalo v La Lige s tréningom za prísnych bezpečnostných opatrení.

Madrid 10. mája (TASR) - Vedenie dvoch najvyšších španielskych futbalových súťaží v nedeľu potvrdilo, že piati hráči mali pozitívne testy na koronavírus. Všetci sú bez známok choroby COVID-19 a budú sa môcť vrátiť do tréningu, keď ich nasledujúce dva testy budú negatívne.

Ligové vedenie nemenovalo hráčov ani kluby, ktorých sa pozitívne testy týkajú. Tento týždeň sa začalo v La Lige s tréningom za prísnych bezpečnostných opatrení. Väčšina klubov spustila proces v piatok, vrátane majstrovskej FC Barcelony. Atletico Madrid odštartovalo v sobotu a v pondelok už budú trénovať spolu aj hráči Realu Madrid. V prvej fáze trénovali tímy individuálne, teraz už môžu v skupinách po šesť až osem hráčov. Prezident La Ligy Javier Tebas verí, že sezóna sa obnoví 13. júna. Informovala agentúra AP.

V Španielsku evidovali v nedeľu popoludní vyše 260.000 prípadov ochorenia COVID-19, po nákaze novým koronavírusom SARS-CoV-2 tam zomrelo viac ako 26.000 ľudí. Celosvetovo je v 212 krajinách/územiach potvrdených vyše štyri milióny prípadov nákazy novým koronavírusom, podľahlo mu viac ako 279.000 osôb.