Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Futbal

Reprezentanti Brazílie sa rozhodli štartovať na turnaji Copa America

Brazílsky hráč Neymar (druhý sprava) oslavuje so spoluhráčmi druhý gól z penalty v zápase juhoamerickej kvalifikácie na MS 2022 Brazília - Ekvádor v Porto Alegre 4. júna 2021. Foto: TASR/AP

Niekoľko týždňov pred začiatkom sa kvôli pandemickej a politickej situácii rozhodli vzdať sa práva hostiť podujatie Argentína a Kolumbia.

Rio de Janeiro 7. júna (TASR) - Brazílski futbaloví reprezentanti sa podľa medializovaných informácií rozhodli zúčastniť na turnaji Copa America.

"Hráči oznámia svoje rozhodnutie po utorkovom zápase kvalifikácie MS proti Paraguaju," informuje agentúra dpa. Manifest hráčov však bude obsahovať aj kritiku výberu dejiska.

Niekoľko týždňov pred začiatkom sa kvôli pandemickej a politickej situácii rozhodli vzdať sa práva hostiť podujatie Argentína a Kolumbia. Juhoamerická konfederácia CONMEBOL následne zvolila za nové dejisko Brazíliu, čo viedlo k mohutnej vlne kritiky. Krajina, podobne ako pôvodní hostitelia šampionátu, aktuálne bojuje s koronavírovou pandémiou. Argentína sa však napriek obavám o bezpečnosť nakoniec bude podieľať na organizácii turnaja.