Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Futbal

Slovenky na úvod kvalifikácie o MS privítajú Švédky

Na snímke vľavo kapitánka Slovenska Dominika Škorvánková a hráčka Švédska Filippa Angeldalová počas kvalifikačného zápasu na EURO 2022 žien vo futbale medzi Slovenskom a Švédskom v Trnave v utorok 1. decembra 2020. Foto: TASR – Lukáš Grinaj

O poradí zápasov musel rozhodnúť žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Nyon 6. mája (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky odštartujú kvalifikáciu MS 2023 v septembri domácim stretnutím so Švédkami. V tom istom asociačnom termíne ešte pocestujú na pôdu Fínska, presné termíny duelov budú známe po dohode zainteresovaných zväzov.

O poradí zápasov musel rozhodnúť žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. V päťčlennej A-skupine figurujú aj Írsko a Gruzínsko. "Ak by som to mohol odmietnuť, tak to spravím. Ale to sa nedá, žreb musíme akceptovať. Začíname dvojzápasom v septembrovom asociačnom termíne, doma so Švédskom a vo Fínsku. Nijako by som na to nepristúpil, lenže toto je výsledok žrebu a to môžeme akurát akceptovať," povedal tréner Peter Kopúň na oficiálnej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Ešte v utorok sa snažili zástupcovia zainteresovaných zväzov nájsť dohodu v priamom vzájomnom rokovaní. S jedným návrhom prišlo aj Slovensko, akceptovali ho štyria z piatich účastníkov skupiny, finálny dohovor zablokoval postoj Írska. Žiadna ďalšia alternatíva rozloženia kvalifikačných zápasov v skupina sa nepriblížila k slovenskej možnosti.

PROGRAM ZÁPASOV SLOVENSKA V KVALIFIKÁCII MS 2023:



september 2021

Slovensko – Švédsko
Fínsko – Slovensko

október 2021

Slovensko – Gruzínsko

november 2021

Írsko - Slovensko
Švédsko - Slovensko

apríl 2022

Slovensko – Fínsko

september 2022

Gruzínsko – Slovensko
Slovensko - Írsko