Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Futbal

Slovenská 21-tka odohrá na marcovom Antalya Cupe tri zápasy

Na snímke brífing s trénerom reprezentácie do 21 rokov Jaroslavom Kentošom. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pre tím SR 21 to bude úvodná reprezentačná akcia v tomto kalendárnom roku.

Bratislava 12. marca (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov odohrá v marci tri prípravné zápasy v rámci Antalya Cupu v Turecku. Zverenci Jaroslava Kentoša si na turnaji postupne zmerajú sily s výberom Uzbekistanu do 23 rokov (25. marca v Lare), s rovesníkmi Severného Macedónska (27. marca v Lare) a Ukrajiny (29. marca v Beleku). Informáciu priniesla oficiálna stránka SFZ.

Pre tím SR 21 to bude úvodná reprezentačná akcia v tomto kalendárnom roku. "Po tom, ako nám padla pre zlú epidemiologickú situáciu možnosť januárového tréningového kempu, rozhodli sme sa prijať ponuku zúčastniť sa na medzinárodnom turnaji v Turecku. Tím bude od prvého dňa zrazu až po posledný v bubline. Tešíme sa na kvalitné tréningové plochy a dobrých súperov. Náš cieľ je dobre sa pripraviť na septembrový začiatok kvalifikácie. Chceme nabudovať činnosti, o ktoré sa budeme opierať aj v súťažných zápasoch. Týka sa to najmä koncepcie hry. Bude to pre nás spoznávací zraz, na jednej strane budeme mať k dispozícii dosť novicov, na druhej strane hráčov, ktorých sme už mali v tíme v predošlej kvalifikácii," konštatoval Kentoš.

Slovenskí futbalisti do 21 rokov sa v kvalifikácii ME 2023 stretnú v C-skupine so Španielskom, Ruskom, Severným Írskom, Litvou a Maltou. Prvý zápas by mali odohrať 3. septembra doma proti Litve.

Program zápasov SR 21 na turnaji (zdroj: www.futbalsfz.sk):



25. marca: Uzbekistan 23 – Slovensko 21 (15.00 SEČ, Lara)
27. marca: Severné Macedónsko 21 – Slovensko 21 (15.00 SEČ, Lara)
29. marca: Ukrajina 21 – Slovensko 21 (16.00 SELČ, Belek)