Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 10. október 2024Meniny má Slavomíra
< sekcia Futbal

Španielsky futbalový brankár Rico predĺžil zmluvu s Parížom SG

Brankár Paríž St. Germain, archívna snímka Foto: TASR/AP

V ročníku 2019/2020 poznačenom pandémiou koronavírusu odchytal Rico za tím z Parku princov celkovo desať súťažných zápasov.

Paríž 5. septembra (TASR) - Španielsky futbalový brankár Sergio Rico sa s vedením finalistu Ligy majstrov dohodol na predĺžení zmluvy. V Paríži St. Germain bude v prípade jej dodržania pôsobiť do júna 2024, informoval portál lequipe.fr. Funkcionári držiteľa francúzskeho treble našli spoločnú reč s vedením FC Sevilla, andalúzsky klub zinkasuje za Rica odstupné 6 miliónov eur.

Dvadsaťsedemročný brankár bol v uplynulej sezóne náhradník Kostaričana Keylora Navasa, ktorého adekvátne zastúpil na finálovom turnaji Ligy majstrov v Lisabone. Do bránky sa po Navasovom zranení dostal v 79. minúte štvrťfinálového súboja s Atalantou Bergamo (2:1), v semifinále proti RB Lipsko (3:0) odchytal celý duel. V súboji o trofej už Paríž s Navasom medzi žrďami podľahol Bayernu Mníchov 0:1.

V ročníku 2019/2020 poznačenom pandémiou koronavírusu odchytal Rico za tím z Parku princov celkovo desať súťažných zápasov. V Paríži bol na hosťovaní zo Sevilly.