Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 12. október 2024Meniny má Maximilián
< sekcia Futbal

Thuram za pľuvanec do tváre súpera dostal trest na šesť zápasov

Útočník nemeckého futbalového klubu Borussia Mönchengladbach Marcus Thuram (druhý vpravo) dostáva červenú kartu za pľuvanec do tváre futbalistu 1899 Hoffenheim Stefana Poscha (nie je na snímke) počas zápasu 13. kola nemeckej Bundesligy Borussia Mönchengladbach - Hoffenheim v Mönchengladbachu v sobotu 19. decembra 2020. Foto: TASR/DPA

Thuram okrem toho dostal pokutu 40.000 eur a potrestal ho aj klub, ktorý jeho mesačný plat venuje na charitu.

Düsseldorf 21. decembra (TASR) - Nemecký futbalový zväz (DFB) potrestal Marcusa Thurama z Borussie Mönchengladbach šesťzápasovým trestom za pľuvanec do tváre súpera. Francúzsky reprezentant bude klubu chýbať v najbližších piatich dueloch vo všetkých súťažiach, trest na šiesty zápas je podmienečný do 21. decembra 2021.

Thuram okrem toho dostal pokutu 40.000 eur a potrestal ho aj klub, ktorý jeho mesačný plat venuje na charitu. Syn majstra sveta z roku 1998 Liliana Thurama vynechá už utorňajší zápas 2. kola Nemeckého pohára na ihrisku treťoligového Elversbergu, v januári bude tímu chýbať v bundesligových dueloch s Bielefeldom, Bayernom Mníchov, Stuttgartom a Brémami. Do akcie sa môže vrátiť 22. januára v súboji proti Dortmundu.

Incident sa odohral v sobotňajšom bundesligovom zápase Gladbachu s Hoffenheimom. Thuram po potýčke so Stefanom Poschom napľul svojmu súperovi do tváre, za čo videl v 79. minúte červenú kartu. Po jeho vylúčení Gladbach prehral 1:2. Tréner Marco Rose uviedol, že akceptuje trest od DFB, no napriek všetkému svojho hráča klub podporí. "Je náš člen a budeme stáť za ním. Podporíme ho v ťažkých časoch, keď sa na neho všetko valí," povedal tréner Borussie podľa agentúry DPA. Thuram sa za svoj čin okamžite ospravedlnil, ale očakávanému prísnemu trestu sa nevyhol.