Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Futbal

Schalke chce osobitne pripravovať hráčov na zápasy bez divákov

Na archívnej snímke z 5. mája 2019 je futbalový štadión nemeckého bundesligistu FC Schalke 04 v Gelsenkirchene. Nemecký futbalový klub FC Schalke 04 predĺžil svoju tréningovú pauzu, ktorú ohlásil pre pandémiu nového koronavírusu. Hráči sa mali stretnúť už v pondelok 23. marca 2020, prestávka však bude trvať minimálne do piatka a Schalke bude čakať na ďalšie pokyny zo zdravotníckeho a výskumného Ústavu Roberta Kocha. Foto: TASR/DPA

Nemecká najvyššia súťaž je prerušená minimálne do 30. apríla. Vedenie bundesligy dúfa, že by liga mohla pokračovať v máji pred prázdnymi tribúnami.

Gelsenkirchen 16. apríla (TASR) - Účastník nemeckej futbalovej bundesligy Schalke 04 zvažuje umožniť hráčom odohrať kompletný zápas počas tréningu. Naďalej chce pritom dodržiavať striktné ochranné opatrenia proti šíreniu koronavírusu.

Člen vedenia klubu Sascha Riether oznámil, že chce takýmto spôsobom pripraviť futbalistov na atypickú atmosféru duelov pred prázdnym hľadiskom. Aktuálne sa tréningy konajú maximálne v trojici, každý hráč sa musí prezliecť v šatni osobitne. Riether tiež prezradil v rozhovore pre denník Ruhr Nachrichten, že od štvrtka budú každému futbalistovi merať teplotu.

Nemecká najvyššia súťaž je prerušená minimálne do 30. apríla. Vedenie bundesligy dúfa, že by liga mohla pokračovať v máji pred prázdnymi tribúnami. Informovala DPA.