Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Futbal

Turecko odštartovalo kvalifikáciu na MS výhrou nad Holandskom

Na snímke uprostred turecký útočník Burak Yilmaz oslavuje svoj druhý gól v 34. minúte v zápase G-skupiny kvalifikácie MS 2022 vo futbale Turecko - Holandsko v Istanbule 24. marca 2021. Foto: TASR/AP

Hrdinom duelu bol autor hetriku Burak Yilmaz.

Bratislava 24. marca (TASR) - Futbalisti Turecka si v otváracom stretnutí európskej kvalifikácie MS 2022 pripísali cenné víťazstvo. V stredajšom domácom zápase G-skupiny zdolali Holanďanov 4:2. Hrdinom duelu bol autor hetriku Burak Yilmaz.

Turecký útočník strelil v Istanbule prvé dva góly, skóre otvoril už v 15. minúte, keď strelou spoza šestnástky zaskočil hosťujúceho brankára Tima Krula. Do prestávky zdvojnásobil náskok vďaka premenenej jedenástke. Okamžite po zmene strán pridali domáci tretí zásah, krížnym pokusom sa presadil Hakan Calhanoglu. Holanďania v rozpätí 75. a 76. minúty výrazne zdramatizovali duel gólmi Davyho Klaassena a Luuka de Jonga, onedlho však skompletizoval hetrik Yilmaz. V nadstavenom čase ešte hosťujúci Memphis Depay neskóroval z jedenástky, vychytal ho brankár Ugurcan Cakir.

Holandsko ako najväčší favorit skupiny začalo prehrou s papierovo najvážnejším konkurentom v boji o postup. O 20.45 h si v "géčku" zmerajú sily Gibraltár s Nórskom a Lotyšsko s Čiernou Horou. Víťazi desiatich skupín postúpia na záverečný turnaj do Kataru priamo, tímy z druhých priečok sa kvalifikujú do play off spolu s dvoma najlepšími víťazmi skupín Ligy národov, ktorí nepostúpili priamo na MS a neobsadili v kvalifikačnej skupine ani druhé miesto.

Kvalifikácia MS 2022 - G-skupina:



Istanbul

Turecko - Holandsko 4:2
(2:0)
Góly: 15., 34. a 81. Yilmaz (druhý z 11 m), 46. Calhanoglu - 75. Klaassen, 76. De Jong