Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Futbal

UEFA bude počúvať miestne orgány v súvislosti s koronavírusom

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Prezident FIFA Gianni Infantino už dávnejšie nevylúčil, že v dôsledku šíriaceho sa koronavírusu môže dôjsť k presunutiu marcových reprezentačných zápasov na iný dátum.

Amsterdam 2. marca (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) nevylúčila, že epidémia koronavírusu ovplyvní viaceré zápasy, vrátane barážových stretnutí o postup na majstrovstvá Európy. Tie sú na na programe od 26. do 31. marca.

"Sme v kontakte s miestnymi orgánmi a budeme reagovať na to, čo nám povedia," povedal mediálny riaditeľ UEFA Phil Townsend na pondelkovom zasadnutí exekutívy UEFA v Amsterdame. "Rozhodnutia o opatreniach proti šíreniu koronavírusu, vrátane možného zrušenia zápasov, sú v rukách tých, ktorí sú odborníkmi na danú problematiku. UEFA je športový riadiaci orgán. Situáciu majú pod kontrolou miestne orgány," vysvetlil.

Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino už dávnejšie nevylúčil, že v dôsledku šíriaceho sa koronavírusu môže dôjsť k presunutiu marcových reprezentačných zápasov na iný dátum. V danom termíne čaká Slovensko domáci barážový duel o postup na EURO 2020 s Írskom a prípadný rozhodujúci zápas proti úspešnému z dvojice Severné Írsko – Bosna a Hercegovina.