Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Futbal

UEFA vyšetruje Moratu a Rodriho za výroky počas osláv triumfu

Na archívnej snímke kapitán španielskeho tímu Alvaro Morata. Foto: TASR/AP

Gibraltárska futbalová asociácia podala v tejto súvislosti formálnu sťažnosť a UEFA vymenovala etického a disciplinárneho inšpektora, aby vyhodnotil, či došlo k porušeniu predpisov.

Nyon 23. júla (TASR) - Európska futbalová únia (UEFA) začala disciplinárne konanie voči španielskym hráčom Alvarovi Moratovi a Rodrimu pre ich správanie sa počas osláv titulu majstrov Európy. Obaja spievali spolu s fanúšikmi v Madride chorál so slovami "Gibraltár je Španielsko".

Gibraltárska futbalová asociácia podala v tejto súvislosti formálnu sťažnosť a UEFA vymenovala etického a disciplinárneho inšpektora, aby vyhodnotil, či došlo k porušeniu predpisov. Gibraltár je britské územie, nachádzajúce sa na južnom cípe Španielska.

Obvinenia voči Rodrimu a Moratovi zahŕňajú porušovanie základných pravidiel slušného správania, všeobecných zásad správania, využívanie športových podujatí na prejavy nešportového charakteru a hanobenie futbalu. Španieli sa stali majstrami Európy, keď vo finále šampionátu v Nemecku zdolali Anglicko 2:1.