Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 15. október 2024Meniny má Terézia
< sekcia Futbal

Ukrajina nastúpi o prvé body proti odhodlanému Sev. Macedónsku

Súboj hráčov pred ukrajinskou bránkou v zápase základnej C-skupiny Holansko - Ukrajina na ME vo futbale v Amsterdame v nedeľu 13. júna 2021. Foto: TASR/AP

Tímy Ukrajiny a Macedónska sa doteraz stretli celkovo štyrikrát a vždy platilo, že vyhral ten, kto skóroval.

Bukurešť 16. júna (TASR) - Futbalisti Ukrajiny a Severného Macedónska sa vo štvrtok od 15.00 SELČ pokúsia o prvé víťazstvo na ME 2020. Oba tímy vstúpili do turnaja prehrou a tak si už v snahe o postup z C-skupiny nechcú v Bukurešti dovoliť ďalšie zaváhanie. V pozícii favorita sú Ukrajinci, oba tímy však vyzdvihujú bojovnosť a odhodlanie Severných Macedóncov.

Ukrajinci síce v úvodnom zápase s Holandskom dokázali vyrovnať z 0:2 na 2:2, ale na gól holandského obrancu Denzela Dumfriesa z 85. minúty už nedokázali odpovedať. Bola to pre nich prvá prehra po šiestich zápasoch, pričom na ME išli víťazne naladení po výhrach nad Cyprom a Severným Írskom. Zápas s Holandskom sa už po 13. minútach skončil pre krídelníka Oleksandra Zubkova, ktorého štart v druhom stretnutí je otázny.

Hráči Severného Macedónska podľahli v úvodnom vystúpení na ME 2020 Rakúsku 1:3. Goran Pandev síce v 28. minúte vyrovnal na 1:1, ale Rakúšania pridali v záverečnej štvrťhodine dva góly. V zápase nastúpili s rozostavením 5-3-2, ktoré Ukrajinci očakávajú aj tentoraz. "Nepovažujem to za veľkú prekážku. S touto formáciou dosiahli dobré výsledky a myslím si, že na nej nič nebudú meniť. Máme rešpekt pred tímom Severného Macedónska, ale v zápase chceme byť úspešní. Samozrejme, že nemajú hráčov ako Holanďania Memphisa Depaya či Franka De Jonga, ale majú správneho tímového ducha a je to cítiť. Ich hra má myšlienku a stále bojujú o výsledok. Myslím si, že to bude ťažký zápas," povedal ukrajinský útočník Roman Jaremčuk.

Jeho slová o odhodlaní Severných Macedóncov potvrdil aj ich útočník Aleksandar Trajkovski: "Náš tím sa nikdy nevzdá. Bojujeme o to, aby sme sa dostali zo skupiny do ďalšej fázy a aby boli na nás hrdí všetci obyvatelia našej krajiny," povedal.

Tímy Ukrajiny a Macedónska sa doteraz stretli celkovo štyrikrát a vždy platilo, že vyhral ten, kto skóroval. Na jeseň roku 2003 sa zrodila remíza 0:0, o pol roka vyhrali Severní Macedónci 1:0. V kvalifikačných zápasoch však nestrelili Ukrajine ani jeden gól a v rokoch 2014 a 2015 prehrali 0:1 a 0:2.

C-skupina:



UKRAJINA - SEVERNÉ MACEDÓNSKO /štvrtok o 15.00 SELČ, Arena Nationala v Bukurešti/

Rozhodcovia: Fernando Andres Rapallini - Juan Pablo Belatti, Diego Yamil Bonfa (všetci Arg.)

Predpokladané zostavy:

Ukrajina: Buščan - Karavajev, Zabarnyj, Matvijenko, Mykolenko - Malinovskyj, Sydorčuk, Marlos, Zinčenko - Jarmolenko, Jaremčuk
Severné Macedónsko: Dimitrievski - Nikolov, S. Ristovski, Velkovski, Musliu, Alioski - Bardhi, Ademi, Elmas - Pandev, Trajkovski