Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Futbal

Vedenie MLS predĺžilo zákaz tréningov, pripravuje súbor opatrení

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nová sezóna MLS odštartovala 29. februára, po dvoch odohratých kolách ale ligu minulý štvrtok prerušili predbežne na 30 dní.

Los Angeles 16. marca (TASR) - Tímy zámorskej futbalovej MLS zostanú minimálne do piatka bez spoločného tréningového procesu. Vedenie profiligy predĺžilo zákaz pre všetkých 26 tímov a hráčom odporúča, aby dodržiavali predpísané opatrenia v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom.

Nová sezóna MLS odštartovala 29. februára, po dvoch odohratých kolách ale ligu minulý štvrtok prerušili predbežne na 30 dní. Momentálne vedenie súťaže konzultuje situáciu s úradmi verejného zdravotníctva v USA i Kanade a v spolupráci s ďalšími zámorskými profesionálnymi súťažami pripravuje súbor opatrení, aby mohli kluby opäť začať s tréningom počas ligovej pauzy.

Na súpiskách tímov MLS sú aj štyria slovenskí futbalisti - Albert Rusnák v Reale Salt Lake, Ján Greguš v Minnesote United, Matej Oravec vo Philadelphii Union a Boris Sekulič v Chicagu Fire.

V USA dosiaľ v dôsledku nového koronavírusu zomrelo 69 ľudí, počet infikovaných presiahol 3700. V Kanade ho diagnostikovali 341 ľuďom, jedna osoba na ochorenie COVID-19 zomrela.