Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Futbal

Woodward oznámil odstúpenie z predsedníctva Manchestru United

Na snímke hráči United oslavujú úvodný gól útočníka Amada Dialla z Pobrežia Slonoviny (vpravo na ramenách spoluhráča) v prvom zápase osemfinále Európskej ligy vo futbale Manchester United - AC Miláno v Manchestri 11. marca 2021. Foto: TASR/AP

Svoje rozhodnutie oznámil po vlne veľkej kritiky, ktorá sa vzniesla na všetkých dvanásť európskych klubov, ktoré v nedeľu v noci oznámili založenie Európskej Superligy (ESL).

Manchester 21. apríla (TASR) - Výkonný podpredseda anglického futbalového klubu Manchester United Ed Woodward odstúpi zo svojej pozície na konci tohto roku.

Svoje rozhodnutie oznámil po vlne veľkej kritiky, ktorá sa vzniesla na všetkých dvanásť európskych klubov, ktoré v nedeľu v noci oznámili založenie Európskej Superligy (ESL). Podľa medializovaných informácií však už viaceré z nich prehodnocujú svoj zámer. Chelsea Londýn a Manchester City mali už odštartovať proces vystúpenia z projektu.

Štyridsaťdeväťročný Woodward pôsobil v pozícii podpredsedu Manchester United od roku 2013. Do oznámenia vzniku Superligy pracoval aj v Rade UEFA pre profesionálne futbalové stratégie, no v nedeľu z nej odstúpil. Informoval portál televízie BBC.