Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Hokej

Bačo pokračuje v HK Nitra, podpísal trojročnú zmluvu

SR Nitra šport hokej TEL 49. kolo Košice NRXHK Nitra - HC KošiceNa snímke zľava Róbert Bačo (Nitra) a brankár Košíc Jaroslav Janus v zápase 49. kola Tipos extraligy v hokeji HK Nitra - HC Košice 3. marca 2024 v Nitre. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Uplynulá sezóna 2023/2024 bola pre Bača prvá v slovenskej extralige. Pred ňou absolvoval dva ročníky v kanadskej juniorskej súťaži WHL.

Nitra 26. júla (TASR) - Slovenský hokejový útočník Róbert Bačo sa dohodol s HK Nitra na novej trojročnej zmluve. Do klubu prišiel počas uplynulého ročníka 2023/2024 z HC Košice a pomohol mu k extraligovému titulu. "Corgoni" informovali o pokračovaní spolupráce s 21-ročným krídelníkom na oficiálnej stránke.

Uplynulá sezóna 2023/2024 bola pre Bača prvá v slovenskej extralige. Pred ňou absolvoval dva ročníky v kanadskej juniorskej súťaži WHL. Po príchode do materského klubu HC Košice nemal stabilné miesto v zostave a klub ho v závere prestupového obdobia vymenil do Nitry za Mareka Slováka. Vo svojej premiérovej extraligovej sezóne odohral v základnej časti celkovo 36 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 3 góly, 4 asistencie a 36 trestných minút. V 21 zápasoch play off mal bilanciu 1+0 a 64 TM.