Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Hokej

Edmonton Oilers má nového generálneho manažéra. Stal sa ním Bowman

Na archívnej snímke Stan Bowman. Foto: TASR/AP

Vtedajší tréner Chicaga Joel Quenneville a funkcionári Bowman a Al MacIsaac dostali v októbri 2021 tresty za podiel na škandále so sexuálnym napadnutím hráča Kylea Beacha.

Edmonton 24. júla (TASR) - Stan Bowman sa stal novým generálnym manažérom hokejistov Edmontonu Oilers. Svojho postu sa ujal necelé tri roky po tom, ako po prevalení sexuálneho škandálu musel skončiť v tejto funkcii v ďalšom klube NHL Chicago Blackhawks. Informovala o tom agentúra AP.

Vtedajší tréner Chicaga Joel Quenneville a funkcionári Bowman a Al MacIsaac dostali v októbri 2021 tresty za podiel na škandále so sexuálnym napadnutím hráča Kylea Beacha. V roku 2010 všetci traja pôsobili v organizácii Blackhawks a podľa výsledkov nezávislého vyšetrovania nedostatočne reagovali na obvinenia, že Beacha sexuálne napadol vtedajší klubový videoanalytik Brad Aldrich.

Funkcionári Chicaga sa snažili prípad utajiť a jeho detaily vyšli na verejnosť až po desiatich rokoch. Začiatkom júla 2024 vedenie NHL zrušilo tresty a tak sa Bowman môže vrátiť do profiligového kolotoča.