Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Hokej

Obranca Bačik posilnil Slovan: Teším sa na ďalšiu sezónu

Na snímke zľava Kevin Gábor (Zvolen) a Patrik Bačík (Banská Bystrica) počas zápasu 33. kola hokejovej Tipos extraligy HKM Zvolen – HC '05 Banská Bystrica 5. januára 2024 vo Zvolene. Foto: TASR - Ján Krošlák

Dvadsaťdeväťročný Bačik pôsobil v uplynulých troch sezónach v Banskej Bystrici.

Bratislava 10. mája (TASR) - Slovenský hokejový obranca Patrik Bačik sa po troch sezónach vrátil späť do materského klubu Slovana Bratislava. Účastník Tipos extraligy o tom informoval na svojej oficiálnej stránke.

Dvadsaťdeväťročný Bačik pôsobil v uplynulých troch sezónach v Banskej Bystrici. V predcházajúcom ročníku bol s 27 bodmi (7+20) v základnej časti a play off druhým najproduktívnejším slovenským obrancom v súťaži za reprezentantom Františkom Gajdošom z Nitry. Po skončení sezóny ho tréner Craig Ramsay povolal do reprezentačného výberu Slovenska, v ktorom sa udržal až do predposledného prípravného zápasu s Poľskom (6:1).

"Som veľmi rád, že Slovan prejavil o moje služby záujem. Pre mňa je to o to cennejšie, že sa ako odchovanec klubu môžem spolu s rodinou vrátiť do rodného mesta. Verím, že mužstvu mám čo ponúknuť a so spoluhráčmi urobíme dobrú partiu, ktorá bude môcť od začiatku sezóny myslieť na tie najvyššie ciele. Už teraz sa teším na ďalšiu sezónu s orlom na hrudi," povedal Bačik, ktorý v januári 2015 získal s národným tímom bronzovú medailu na MS do 20 rokov v Kanade.

V Slovane prešiel všetkými kategóriami, prvé dva zápasy za klub si pripísal v sezóne 2015/16 v nadnárodnej Kontinentálnej hokejovej lige. Od leta 2016 sa stal pevnou súčasťou obranných radov Slovana, v ktorom strávil nasledujúcich päť plných sezón, z toho tri v KHL. V zápase play off v marci 2021 sa Patrik Bačik ťažko zranil. Na ľad sa vrátil až na jeseň toho istého roku v rezervnom mužstve Modré krídla Slovan, ale vtedajší realizačný tím A mužstva usúdil, že by si v konkurencii ďalších obrancov nevybojoval trvalé miesto v základnej zostave. Slovan ho následne krátko pred Vianocami uvoľnil do Banskej Bystrice výmenou za ofenzívnejšie ladeného kanadského obrancu Alexa Bretona.