Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia Hokej

Žilina bude hostiť semifinálovú skupinu Kontinentálneho pohára

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vlci vstúpia do súťaže v rámci 3. kola (semifinále), ktoré sa uskutoční od 15. do 17. novembra.

Žilina 25. júna (TASR) - Slovenský hokej bude mať po ročnej pauze opäť zastúpenie v Kontinentálnom pohári IIHF. V nasledujúcej sezóne zasiahne do tradičnej pohárovej súťaže klub Vlci Žilina. Ten v predchádzajúcom ročníku ovládol druhú najvyššiu súťaž TIPOS SHL, zabezpečil si extraligovú miestenku a taktiež zvíťazil v JOJ Šport Slovenskom pohári. Práve na základe tohto triumfu sa mohol uchádzať o účasť v Kontinentálnom pohári.

Vlci vstúpia do súťaže v rámci 3. kola (semifinále), ktoré sa uskutoční od 15. do 17. novembra. Žilinčania budú hostiteľmi základnej E-skupiny, v ktorej sa stretnú s kazašským Arlan Kokšetau a waleským tímom Cardiff Devils. Posledný štvrtý účastník tejto skupiny bude známy až po odohraní úvodných dvoch kôl Kontinentálneho pohára, ktoré sa uskutočnia v septembri a októbri. "Vďaka víťazstvu v JOJ Šport Slovenskom pohári sa nám otvorila účasť v Kontinentálnom pohári pre sezónu 2024/2025. Jedná sa o veľmi prestížnu súťaž pod hlavičkou IIHF. Po prezentácii klubu na IIHF sa nám potvrdila nielen účasť, ale aj organizácia semifinálovej časti, o ktorú sme sa usilovali. Vnímame to ako ďalšiu prezentáciu slovenského hokeja, mesta Žilina a nášho klubu na európskej úrovni," uviedol pre klubový web výkonný riaditeľ "vlkov" František Skladaný.

Prezentácia klubu pred IIHF obsahovala množstvo bodov, ktoré vychádzali napríklad z uplynulých rokov riadenia klubu, histórie i samotného zázemia mesta Žilina. "V prvom rade išlo o podmienky pre hosťujúce tímy a predstaviteľov IIHF. Obsahovala históriu klubu, organizačné a športové výsledky štvorročného fungovania pod novými majiteľmi, prácu s mládežou a nárast záujmu detí o hokej v Žiline. Ubytovacie možnosti, dostupnosť z okolitých letísk, fanúšikovskú základňu, prezentáciu mesta a regiónu. Ide o veľkú reprezentáciu mesta," dodal Skladaný.

Finálový turnaj Kontinentálneho pohára je na programe od 16. do 19. januára 2025. Medzi štvoricu najlepších sa prebojujú dva najlepšie tímy z oboch semifinálových skupín. O dejisku sa bude rozhodovať po skončení novembrových duelov.

Slovensko je najúspešnejšia krajina v histórii Kontinentálneho pohára IIHF s piatimi prvenstvami. V minulosti v tejto súťaži uspeli Košice (1997/98), Slovan Bratislava (2003/04), Zvolen (2004/05), Martin (2008/09) a Nitra (2022/23). Žilinčanov čaká premiérová účasť v Kontinentálnom pohári, ale v roku 2007 si zahrali European Champions Cup. V Petrohrade vtedy zdolali Spartu Prahu a prehrali s fínskym tímom HPK Hämeenlinna.



KONTINENTÁLNY POHÁR IIHF 2024/2025 /zdroj: hockeyslovakia.sk/:

FINÁLE (16. – 19. januára 2025)

Víťaz E-skupiny

Víťaz F-skupiny

Druhý tím E-skupiny

Druhý tím F-skupiny



SEMIFINÁLE (15. – 17. novembra 2024)

E-skupina

HC Arlan Kokšetau (Kaz.)

Cardiff Devils (Wal.)

VLCI ŽILINA (SR)*

Víťaz C-skupiny



F-skupina

Aalborg Pirates (Dán.)*

GKS Katovice (Poľ.)

Bruleurs de Loups (Fra.)

Víťaz D-skupiny



2. KOLO (18. – 20. októbra 2024)

C-skupina

Rittner Buam (Tal.)*

Acroni Jesenice (Slovin.)

Sokol Kyjev (Ukr.)

Víťaz A-skupiny



D-skupina

HK Mogo (Lot.)

Ferencvárosi TC (Maď.)

CSM Corona Brašov (Rum.)*

Víťaz B-skupiny



1. KOLO (20. – 22. septembra)

A-skupina

SKHL Crvena Zvezda (Srb.)

KHL Sisak (Chor.)

Liege Bulldogs (Belg.)

SC Irbis Skatem (Bul.)*



B-skupina

Energija (Lit.)

Narva PSK (Est.)*

Skautafelag Reykjavikur (Isl.)

CH Jaca (Špa.)



* - organizátor skupiny