Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Hokej

Podľa Frühaufa cítiť z tímu energiu, na rozkorčuľovaní bol aj Kelemen

Na snímke slovenský útočník Miloš Kelemen počas dopoludňajšieho piatkového rozkorčuľovania pred zápasom B-skupiny Slovensko - Nemecko na 87. majstrovstvách sveta v ľadovom hokeji 2024 v Ostrave 10. mája 2024. Foto: TASR

Vedenie reprezentačného tímu vo štvrtok napísalo na súpisku maximálny počet 25 hráčov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Ostrava 10. mája (TASR) - Na piatkovom rozkorčuľovaní pred popoludňajším otváracím zápasom s Nemeckom (od 16.20) s tímom Slovenska prvýkrát trénoval Miloš Kelemen. Tréneri ho zaradili do útočnej trojice zloženej z hráčov NHL k Martinovi Pospíšilovi a Pavlovi Regendovi. Podľa asistenta trénera Petra Frühaufa bolo z tímu cítiť energiu a verí, že ju prenesie aj do dôležitého súboja proti predpokladanému priamemu konkurentovi na postup do štvrťfinále.

Kelemen pricestoval do dejiska MS vo štvrtok, pred príchodom ešte absolvoval individuálny tréning v Bratislave. Jeho príchod k tímu oddialili rodinné dôvody: "Narodil sa mi syn a museli sme mu vybaviť pas, aby mohol cestovať. Potrebné boli aj nejaké lekárske prehliadky a musel uplynúť aj nejaký čas, aby dieťa mohlo letieť. Snažili sme sa to zariadiť tak, aby som to stihol. Teraz som rád, že som už s tímom," prezradil Kelemen, ktorý sa tešil aj na spoluprácu s rovesníkmi v útočnej formácii. "Sme hráči rovnakého ročníka, stretávali sme sa už v mládežníckych kategóriách. Vieme, aké sme typy hráčov. Myslím si, že nám to bude fungovať." Očakávania od "zámorskej" trojice majú aj tréneri: "Budeme od nich očakávať veľa energie. Sú to dobrí korčuliari a dúfame, že nám poskytnú veľa času v útočnom pásme. Mali by byť nebezpeční a aktívni. Na rozkorčuľovaní bolo cítiť energiu a dobrú náladu z celého tímu. Musíme to hlavne ukázať Nemcom a dúfam, že sa tak aj stane a budeme úspešní," konštatoval Peter Frühauf.

Vedenie reprezentačného tímu vo štvrtok napísalo na súpisku maximálny počet 25 hráčov. Vylúčilo tým alternatívu, že by ešte do tímu prišli niektorí z hráčov z AHL. "Chlapci, ktorí sú v tíme, pracujú veľmi dobre. A aj tí, ktorí sú "extra" a nedostanú sa na zápasovú súpisku, sú pripravení naskočiť. Rozhodli sme sa podľa nášho najlepšieho svedomia a vedomia," prezradil Frühauf.